Griekse traditionele maaltijd

Wij bieden hoogwaardige Griekse maaltijden voor belangrijke en veeleisende Foodservice en Foodretail organisaties
in Nederland. Onze chefs hebben met trots een selectie van 7 maaltijden gemaakt, welke speciaal voor u worden gekookt.

Een hoge kwaliteit maaltijden met natuurlijke ingrediënten en goede smaak. Hiervoor hebben we een selectie gemaakt van
heerlijke ingrediënten uit Griekenland. Zo willen we u onze traditie en culinaire geschiedenis laten proeven door Extra Virgin olijfolie,
kruiden, peulvruchten, groenten en kaas van lokale boeren toe te voegen.

De maaltijden zijn vers bevroren zodat u altijd de beste kwaliteit maaltijden kunt serveren en genieten.

Handels gewichten zijn voor de Foodservice 2,5 kg en voor de Retail 350 gram beide in CPET ovenbestendige bakje.

Moussaka

Grove  aardappelenschijfjes, aubergines en gekruid rundvlees, bedenkt met romige Béchamelsaus en gegratineerde
Griekse Kefalotyri Kaas !

 

Pastitsio

Dikke macaroni met gekruide rundvlees, bedekt met romige bechamelsaus en gegratineerde Griekse Kefalotyri Kaas!

 

Stifado

Stifado is het meest bekende gestoofde vlees met kleine bosui (alleen de knol). Als vlees wordt in de meeste
gevallen rundvlees gebruikt. Maat dit kan ook met kip gemaakt worden. 

Spetsofai

Spetsofai is een gerecht die met name in zuid Griekenland en eilanden bekend is. De basis zijn de groene en rode paprika’s met daardoorheen heerlijke worstjes. Het traditionele gerecht word meestal tevens een beetje pikat gemaakt.

Soutzoukakia

De welbekende gehaktrolletjes Soutzoukakia worden vaak bereid met kritharaki (Orzo) in rode saus. Maar ook met aardappelen uit de oven is een goede combinatie.

Papaoutsaki

Deze ovenbereide aubergine met ui en tomaat is een delicatesse die bekend staat in heel Griekenland. Op deze manier
heeft u een heerlijke Vegan gerecht.  Gehakt door de uien is ook een optie voor de vleesliefhebbers.

 

Fasolada (bonensoep)

Griekse bonensoep in rode tomatensaus.

 

error: Content is protected !!